Kids In The Waiting Room - Parts

Inlandse Maatjes

Kids In The Waiting Room stapt naar buiten met eerste single

Kids In The Waiting Room is een elektro-akoestische rockband uit Gent met acteur/ muzikant Thomas Van Caeneghem, bekend van Gevoel Voor Tumor en Loslopend Wild & Gevogelte, achter de microfoon.

Hij wist gitarist Artan Buleshkaj (H A S T, Madame Blavatsky), drummer Simon Raman (Ivy Falls, Uma Chine, Steiger), bassist Kobe Boon (Steiger, Mos Ensemble) en toetsenist Jonas Desmet (Madame Blavatsky, Shore Shot) rond zich te verzamelen om een band te vormen zoals je er in Vlaanderen nog geen hebt gehoord.

“I'm afraid I took your medicine,” met deze onheilspellende bekentenis start hun eerste single Parts. Het is dan ook een track opgetrokken uit drijfzand van melancholie en gekte die gaat over het gevoel jezelf geleidelijk aan te verliezen tot op het moment dat je jezelf niet meer herkend en je doelloos door nachtelijke straten dwaalt, niet meer wetend welke stem in je hoofd te vertrouwen.

De autotune zorgt voor passende elektronische vervreemding, maar in feite is de song volledig gebouwd rond een eenvoudige akoestische gitaar en strakke, analoge drumpatronen. Het resultaat knijpt onze keel dicht, maar net voor alles donker wordt, is er het groen-blauwe licht van de ochtend. “I'd gladly say goodbye (so it goes)”, klinkt het berustend. We kunnen weer ademhalen.

Parts klinkt als een onuitgegeven gastbijdrage van Markus Acher van The Notwist aan ’22, A Million’ van Bon Iver. Benieuwd wat de ep die dit najaar zal verschijnen zal brengen.

26 april 2019
Marc Alenus