Jerry Spin - Transitions

Jerry Spin - Transitions

Trokken we bij Jeroen De Gussems debuutsingle Offshores nog een vergelijking met Warhaus, dan doet hij dit keer ook een beetje aan Father John Misty denken.

In Transitions, de tweede single, kruipt Jerry Spin dan ook in de huid van knullige underdog, een onsuccesvolle deur-aan-deur-verkoper. En dan zijn er natuurlijk ook die uitwaaierende strijkers.

Transitions is de tweede single van de opkomende debuut-ep 'Beasts', waarbij de beesten verwijzen naar de bedenkelijke figuren — niet zelden uit de ondernemerswereld ­— in wiens huid Jerry Spin kruipt (de derde single zal Loan Shark, woekeraar, heten). In de bijhorende clip van Transitions gaat Jerry “from hero to zero”, en krijgt hij steevast de deur in het gezicht. Bij elke nieuwe afwijzing zakken de moed en het zelfvertrouwen hem dieper in de schoenen en wordt het moeilijker van de klap terug op te staan — en dat mag je letterlijk nemen! In de clip krijgt de verkoper, van zodra die zich iets te veel opdringt, rake klappen uitgedeeld. 

De clip werd, net als de debuutsingle, geregisseerd door Frederik Van Melle. Jeroen ging effectief van deur tot deur in Gent om zichzelf aan te bieden bij een aantal bewoners. Gedurende dat proces stelde hij het "Jerry Spin-project" ook keer op keer effectief voor. Gek genoeg begon hij zich dus tijdens dit proces, waarin hij de muziek aan de man ging brengen, te identificeren met de deur-aan-deur-verkoper. 

Hoewel Jerry Spin nog maar enkele maanden bestaat, kon debuutsingle Offshores al meteen rekenen op airplay bij Radio 1 (Ayco, Wonderland, Belpop) en Radio 2 (Bene Bene). Live timmert Jerry Spin aardig aan de weg. Hij speelde in november 2022 een try-out in Barbroos in Gent en vorige maand een live sessie op Radio 2 (Bene Bene). 

Jerry Spin kan je in 2023 nog live aan het werk zijn op onder andere 16/2 in Birg (solo), 21/3 in Villa Annama - beide in Gent - en op 11/6 in Café Cabron in Antwerpen.

18 februari 2023
Marc Alenus