Jerry Spin - Offshores

Jerry Spin - Offshores

Het leven wordt duurder, maar niet voor de geldhaaien.

Warhaus bracht onlangs het weelderig klinkende album ‘Ha Ha Heartbreak’ uit, maar de cinematische "wallstreet pop" van Jerry Spin moet daar geenszins voor onderdoen, tenminste afgemeten aan de debuutsingle, die het alter ego van Jeroen De Gussem (ex-Coyote Melon) uitbrengt.

Dat nummer munt uit in brede vioolstreken, watervalletjes van piano en tongue-in-cheek-lyrics waar Jordan Belfort uit 'The Wolf Of Wall Street' jaloers op zou zijn. In het nummer kruipt Jerry Jerry in de huid van een gewiekst zakenman die ons met uitgestreken gezicht al zijn “dirty little secrets” toevertrouwt.

“Life’s a living hell / if you don’t know these waters well” is maar één van de wijsheden waarmee de geldwolf ons om de oren slaat. In de cinematische bijhorende clip, geregisseerd door Frederik Van Melle, bekijkt een zakenman een film op het grote witte doek waarin hij zelf de hoofdrol speelt. Hij ziet zichzelf uitgeput over een eindeloos strand struinen en zoekt zich een weg naar de zee, waarin hij uiteindelijk tragisch verdrinkt onder de eigen hebzucht en ambities.

Offshores is de eerste single uit de ep ‘Beasts’ die verschijnt in het voorjaar van 2023. De ep werd opgenomen met producer Xavier De Clercq (Noémie Wolfs, Pascal Deweze), en in samenwerking met muzikanten als Ruben Vanhoutte (Faces on TV, Tamino, Jaguar Jaguar), Daan Van Isterdael (Pavlove), Eline Flintrop (MURI) en Esther Coorevits (Jan Verstraeten, momoyo). Op het podium wordt hij bijgetreden door Kim Van Elsen (Philemon) en Lorenzo Wezenbeek (Coyote Melon).

Op dinsdag 29 november stelt Jerry Spin voor het eerste zichzelf en zijn band live voor in BarBroos (Gent).

22 november 2022
Marc Alenus