Jera On Air 23 - Voorpret

Jera On Air 23 - Voorpret

Hey daar, metalheads, het is bijna zover: Jera On Air, het jaarlijkse muziekfestival vol met moshpits, crowdsurfing en headbangers staat voor de deur. Dit jaar vindt het plaats in het pittoreske Ysselsteyn op 22, 23 en 24 juni. Bereid je voor op drie dagen vol metalen genot.

Het festival trapt op donderdag 22 juni meteen af met een absolute knaller van een headliner: Parkway Drive. Deze Australische band staat bekend om de brute, energieke metalcore en heeft al menig festivalpodium doen beven. Verwacht een show vol intense breakdowns, epische solo's en een zanger die de longen uit zijn lijf schreeuwt. Maar er is meer: wij kijken bijvoorbeeld vooral uit naar Lorna Shore. Deze deathcoreband uit New Jersey staat bekend om de onheilspellende, atmosferische sound en brute vocalen. 

Op vrijdag 23 juni wordt het alleen maar beter. Op het hoofdpodium staan onder andere Papa Roach, Hollywood Undead en Fever 333. Papa Roach is een Amerikaanse rockband, die al jarenlang meedraait in de muziekwereld. Met catchy nummers en energieke live shows weten ze het publiek keer op keer te vermaken. Hollywood Undead is ook geen onbekende in de muziekscene. Deze Amerikaanse raprockband staat bekend om de unieke mix van hiphop en metal en heeft een grote schare fans over de hele wereld. En dan is er nog Fever 333, de belichaming van energie en politieke boodschappen. Verwacht een show van protestteksten, moshpits en stagedives. Dit wordt een avond om nooit te vergeten!

Last but not least, op zaterdag 24 juni staat onze persoonlijke favoriet op het programma: Motionless In White. Deze Amerikaanse metalband combineert invloeden uit industrial, metalcore en gothic en levert op die manier een unieke en duistere sound af. Met een opvallend uiterlijk, groteske visuals en griezelige teksten zorgen ze voor een unieke live ervaring.

Kortom, Jera On Air belooft weer een geweldig festival te worden voor vrijwel elke metalliefhebber. Wij kunnen alvast niet wachten om te gaan en hopen jullie daar allemaal te zien. Tot dan!

10 mei 2023
Emily Parry