Ioana Iorgu - Liar

Ioana Iorgu - Liar

Hoe klinkt de pijn van een brekend hart? Wel, zo dus.

We kennen allemaal het overweldigende gevoel van pijn wanneer we in de steek gelaten worden, maar weinigen kunnen het zo treffend verklanken als de Nederlandse Ioana Iorgu. De master in de klinische psychologie zit in de clip voor nieuwe single Liar voor één keer zelf in de patiëntenstoel en legt daar het hart bloot nadat haar relatie op de klippen liep. En terwijl ze daar zingt, danst op het dak Zaneta Kesik in een outfit zo zwart als de dakbedekking, zich niets aantrekkend van de regen die daar in een grote plas is blijven staan.

Liar begint lieflijk met een zachte gitaarmelodie, maar na een halve minuut valt de drum in (op plaat Ioana zelf, live Ollie Becker) en scheurt de gitaar het nummer open. Nog een minuut later begint Iorgu dan haar openhartige smeekbede. De getormenteerde stem verraadt al veel pijn, ook al zingt ze nog ingehouden.

Geleidelijk aan wint het nummer nog aan kracht en dan spuit de emotie uit het keelgat van de zangeres. "My heart is breaking / my heart is aching", schreeuwt ze en met haar al het geweld op drums en gitaar. Vooral fans van Brutus zullen vallen voor deze furie die ondertussen via de Popronde naam maakt. Wij kennen haar al een tijdje, genoten van het vorige album 'Mean Time' en kijken al uit naar de opvolger. Die komt eraan!

26 september 2023
Marc Alenus