InlandseMaatjes week 35

InlandseMaatjes week 35

Deze week heel wat verleiding door inlandse vriendinnen, maar ook zoete folk en stomende Americana.

1. Dries BongaertsProve Me Right

In 2017 wist Dries Bongaerts ons volledig in te palmen met debuutalbum ‘For The Light In Thy Heart’. Nu is hij terug met Prove Me Right, een heerlijk warme song waarin een mannenkoortje en een slidegitaar je meelokken van bij de start. Deze bloedmooie productie van Tobie Speleman gaat over het leren aanvaarden van een balans in ratio en emotie in de liefde en klinkt ook alsof Bongaerts dat evenwicht heeft gevonden. Dat belooft voor tweede plaat ‘Soothing Green’ die volgende week uitkomt.

Bongaerts speelt live op 16/9 in Palethe, Pelt, op 17/9 in Muziekcentrum Dranouter, Heuvelland en een dag later op 18/9 in Corso, Berchem (nieuwe naam van ccBe).

2. Valkø - Monsters

De naam Valkø zegt u wellicht niet veel, maar misschien ken je haar andere pseudoniem Auryn nog wel. Onder die naam bracht de Brusselse in 2010 een eerste album ‘Winter Hopes’ uit, een plaat die haar een pak mooie optredens opleverde. Een tweede album, ‘This Kind Of Game’, volgde zes jaar later en nu is ze terug met Monsters, de eerste track van een vijf songs tellende ep die op stapel staat. Monsters klinkt niet eng, maar wel betoverend en dromerig, een beetje als iets van een soundtrack van een Tim Burton-film. U bent gewaarschuwd.

3. Greybound Fully Understood ft. Naomi Sijmons

Bij de eerste noten van de derde single van Greybound lijkt het even alsof de nieuwe van The War On Drugs door de kamer schalt, maar niet dus. Maar ook niet getreurd, dit duet met Naomi Sijmons is daarom geen minder lekkere schijf. De gitaren van David Piedfort en Gianni Marzo krijgen zoveel ruimte dat je hoofd gaat tollen en je ene hand automatisch naar de volumeknop gaat en de andere naar de knopjes van de portierraampjes van je auto. Laat heel de buurt maar meegenieten!

4. Patches Sweet By And By

Na de release van eerste ep ‘Hot Enough’ in 2020, is het op 22 oktober tijd voor de release van de ep ’Silver Foxes’. Hierop staat ook vorige single Road To Ruin die werd opgepikt door Radio 1. Dat mag zeker ook gebeuren met Sweet By And By, ondanks de zin “You’re still fucked in the wrong spot”, die herhaaldelijk langskomt. Ja, Sweet By And By is weer Patches ten voeten uit: onverbloemd, maar verleidelijk.

Op 30 oktober volgt de releaseshow van deze ep in Cactus (Villa Bota) te Brugge, maar op 19 oktober spelen ze al in het voorprogramma van Luwen in de AB en op 2 november moet de Handelsbeurs eraan geloven. 

4 september 2021
Marc Alenus