Inlandse Maatjes week 38

Inlandse Maatjes week 38

Vuilnisbakkenlust, online verliefdheid, muzikale verleiding,... Het is een broeierige aflevering van inLandseMaatjes deze week.

Meltheads - Trashcan

Meltheads veroorzaakte met de in alcohol gedrenkte garagerock van Disco Of Amore twee jaar geleden de eerste rimpelingen. Vorig jaar volgden met Sweet Monica en We Used To nog twee singles en dit jaar was er al I Wanna Be A Girl. Genoeg stuff om DIRK. te verleiden de jonge wolven te boeken als support in de Kreun en op 2 oktober spelen ze de releaseparty van de aankomende ep in Trix.

Na de wens tot geslachtsverandering willen de vier nu een vuilnisbak zijn. Jawel, u las het goed. Trashcan, want zo heet het rammelende vehikel, is tekstueel voer voor psychiaters, maar swingt wel als de spreekwoordelijke tiet. Te serieus moeten we het allemaal niet nemen, maar het is wel een lekker vettig potje rock-‘n-roll.

Webstek – Zoomcrush

Het in de Kempen gevestigde, maar elders (Gent, Leuven, Amsterdam) vertoevende WEBSTEK omarmt het internet. Het knotsgekke zevental ontstond net voor de eerste lockdown. Zoomcrush, de eerste single, is gemaakt tijdens de tijd der Zoomontmoetingen. Het is een Nederlands-Spaanse meezinger over het ontstaan van een smachtende verliefdheid via de beeldbuis.

Voor zanger-schreeuwer Camilo "Papi" Donoso Villar was het onmogelijk nog aandacht te schenken aan de vele online lessen door deze crush, maar het leverde de band wel een leuke single op. Over een week speelt Webstek het eerste echte live optreden (2 oktober in Jeugdhuis De Sortie in Nieuwpoort)! En dus helemaal live, niet via Zoom.

Vito – Wanna Make Love

Na twee ep’s is Vito, het singer-songwriterproject van Gentenaar Vito Dhaenens, klaar voor een eerste album. Dat komt eraan in maart 2022 via On The Level, maar nu al is er een eerste single Wanna Make Love, die zijn liefde voor Dylan en JJ Cole duidelijk laat horen en tegelijk een onverwacht zomerse vibe heeft. Meer dan een paar luisterbeurten heeft Wanna Make Love niet nodig om je over de streep te trekken.

Dat belooft voor de plaat, waarvoor Vito samenwerkte met een compleet nieuwe band, bestaande uit Ramses Van Den Eede (Mooneye, Teen Creeps), Nathan Ysebaert (Shht), Maxime De Vos, Timotheus De Beir (Whorses), Mauro Bentein (LAGUNA), Renaud Oudenaerde en Vito himself.

Portland – Anywhere You Go

Afgelopen dinsdag eerde Portland De Mens in het TV programma ‘The Best Of’. Jente en Sarah namen de Belpopclassic Ergens Onderweg onder handen en maakten er een betoverend mooie, Engelstalige versie van. Ook Frank Vander linden was onder de indruk. “Bij de versie die Portland van Ergens Onderweg had gemaakt, sloeg mijn hart zelfs een tel over”, liet hij in Humo optekenen.

Somewhere Along The Way is nu digitaal beschikbaar en prijkt ook op de vandaag (vrijdag 24 september) verschenen, gloednieuwe ep ‘Besides’. Daarop staan akoestische versies, live versies en outakes van nummers uit het ondertussen twee jaar oude debuut ‘Your Colours Will Stain’, alsook een cover van Wilco en de single Aftermath.

09.10 – Live @ De Casino, Sint-Niklaas
10.10 – Live @ AB, Brussel

24 september 2021
Marc Alenus