Inlandse Maatjes 6

undefined

De eerste track in ons net, kreeg u al een keer ergens op deze pagina's, maar u heeft er wellicht een drukke werkweek op zitten en dan mist een mens al eens wat. De andere singles vingen we in een beekje in Durbuy, in de Schelde te Antwerpen en eentje importeerden we uit Californië maar heeft toch een Belgisch smaakje. U leest hieronder wel hoe het zit.

 

Eriksson Delcroix

foto van Bjorn Eriksson.Neen, dit zijn niet de fraaie achtergevels van Laïs, al zou het wel kunnen dat Nathalie Delcroix zich hier van haar beste zijde laat bewonderen. En daarmee bedoelen we haar stem, want zij heeft weer samen met haar partner Bjorn Eriksson een nieuwe single uit.

Three Sisters is een track van het komende album ‘Magic Marker Love’ waarvoor het duo in zee ging met het Sun Sun Sun Orchestra. Verwacht je dus aan de bekende sound van het duo, verrijkt met weelderige strijkers.

Ons kunnen ze alvast krijgen, deze zusters.

 

Le Manou

foto van Le Manou.

In het kleinste stadje van het land resideert de bevallige Le Manou aka Manou Maerten. Klinkt Vlaams? Inderdaad, want de kleine Manou toonde haar billetjes het eerst aan de wereld in West-Vlaanderen. Je kan haar al kennen van The Voice, Junior Eurosong en De Nieuwe Lichting. Ondertussen heeft ze zich de taal van Molière perfect eigen gemaakt. Haar eerste single Fling is de voorbode van een vier songs tellende ep ‘L’Homme’ en klinkt een beetje als "Christine and the Queens meets Oscar And The Wolf", oftewel: eigentijds, stijlvol en swingend.

foto van Arenberg.VIKTOR

Op 20 oktober verschijnt ‘Your Eyes’, de tweede ep van de Antwerpse band VIKTOR. De band startte als een project van zangeres Dilys Cosemans en pianiste/ tweede stem Nina Kortekaas, maar groeide de voorbije jaren uit tot een volwaardige band met een stuwende sound.

De ep dankt zijn naam aan de eerste single Your Eyes Should Be On Me Only, een epische song die switcht van powerpop naar jazzy rock. De ep wordt voorgesteld op de releasedatum in de Arenberg te Antwerpen. Wij zullen er zijn. U ook?

Tessa Dixsonfoto van Tessa Dixson.

Dat onze hoofdstad verrassingen blijft bieden, toont de Brusselse Tessa Dixson aan. Dixson groeide op in een multiculturele en meertalige familie en pendelde tussen België, het Verenigd Koninkrijk en Californië. Geen wonder dat haar muziek erg internationaal klinkt.

Al wie destijds viel voor de wat rokerige stem van Lizzy Plapinger van MS MR, zal zeker overstag gaan voor Prayer, de eerste single van Dixson die niets aan het toeval over lijkt te houden. Haar clip werd geschoten in Californië en doet wat denken aan de eerste clips van Lana Del Rey. PIAS zag al brood in de zangeres en tekende haar, dus we gaan zeker nog meer horen van deze twintigjarige.  

 

 

30 september 2017
Marc Alenus