Inlandse Maatjes 14

Inlandse Maatjes

Het is zondag en dan hebben we weer een aantal zeer fijne, te ontdekken plaatjes voor u van inlandse makelij. Deze week laten we ons terugvoeren naar de zomer met Danny Blue And The Old Socks, gaan we uit ons dak op Borokov Borokov en duiken we de donkere jaren tachtig opnieuw in met Simi Nah.

Beetje fris voor een zwembroek of een bikini - dat laatste zou in ons geval ook geen zicht zijn, dat eerste ook niet, soit - maar een streepje retro surfpop gaat er altijd in bij deze winterse temperaturen, kwestie van de boel wat op te warmen. De nieuwe single van Danny Blue And The Old Socks komt dan ook net op tijd.  Het Antwerpse viertal bracht in oktober de ep ‘Backyard Days’ uit en dit is daarvan de heerlijke slottrack en de opvolger van King Of The Trash Can..

De clip van die song werd al meer dan dertienduizend keer bekeken, mede dankzij de aandacht van enkele Amerikaanse blogs. Belgian Venice gaat ongetwijfeld diezelfde weg op, ook al klinkt dit een pak minder springerig. De grappige, vintage lijkende clip past geweldig bij de track en katapulteert je zo naar onbezorgde zomerdagen.

De komende weken en maanden kan je hen aan het werk zien in o.a. Afsnis, Oostende, Antwerpen (DE Studio), Brussel (AB) en Gent (Charlatan).

 

Ook uit Antwerpen, meer bepaald uit de prettig gestoorde kringen rond Bed Rugs, komt Borokov Borokov. Zij gingen aan de slag met oude synths en dat resulteert op 7 december in een debuutplaat die ‘Eerlijk Delen’ zal heten. Single Comfort Zone (met daarop ook de track Dansende Mensen) werd in een beperkte oplage uitgebracht als 12” via ROTKAT en toont wat dit viertal (Arne Omloop, Boris Van Den Eynden, Noah Melis en Yorgos Tsakiridis) in zijn mars heeft. In de lichtjes dadaïstische clip wordt de catalogus van IKEA getoond wat de band vooral in Wilrijk en Zweden fans zal opleveren.Borokov Borokov speelt een releaseshow op 7 december in Het Bos te, op 6 januari op de heropening van Bibliotheek Permeke eveneens tin Antwerpen en op 16 en 23 februari mogen de fans van Millionaire los gaan op de beats van deze prettig gestoorde nedertronicalisten.

Met Simi Nah staan we met een been in België en met het andere in Frankrijk. De band bestaat immers uit de in Nice geboren zangeres Simi Nah (ex-bassiste van o.a. Coma en Praga Khan) en haar partner: Oostendenaar KGB aka Kenny Blomme (Flesh & Fell/ Phantom Limb en samen met Simi ook Coma).

Het duo trok zich voor de clip van J’en Ai Marre  terug in een donker, Frans woud waar ze zelf de video schoten met enkel de vogels als getuigen.  De song past in de donkere romantiek van jarentachtigsynthwave en is de tweede single uit het aankomende album ‘La Terre Est Noire’ dat begin volgend jaar verschijnt. Eerder was er ook al Chacun Pour Soi.

Simi Nah, klinkt tegelijk verleidelijk en donker alsof Jane Birkin in een zwartlederen catsuit werd gehesen en reïncarneerde als een Franstalige mengeling van Linear Movement, Missing Persons, Poèsie Noire en X-Mal Deutschland. Wij krijgen het er alvast behoorlijk warm van.

Het mag geen verrassing heten dat Simi Nah live te bewonderen zal zijn op Winterfest in Gent op 20 januari.

 

3 december 2017
Marc Alenus