Inlandse Maatjes 11

Inlandse Maatjes

De nieuwe singles van Matt Watts en Flying Horseman kreeg u al in een aparte telex deze week. Toch hebben we vier tracks voor u die je moet gehoord hebben. Eentje hebben we opgevist nadat die wat in het ruim was blijven steken, maar de andere vier zijn vers.

OUTER

OUTER is het nieuwe project van pianist en componist Tom Soetært die je misschien kent als toetsenist bij Amongster. De debuutsingle Eyja, Ijslands voor eiland, is het resultaat van een sabbatical in het noorden van Ijsland waar hij op een boerderij werkte voor kost en inwoon. De Ijslandse rust was het perfecte decor voor de muzikale en visuele benadering waaruit Eyja voortvloeide. Behaaglijke, rustgevende en eerlijk muziek met uitstelgedrag en isolement als onderwerp. Ook de bijhorende videoclip vol Ijslandse landschappen is volledig van Soetærts hand.Freaky Age

Lenny Crabbe is nog altijd maar vijfentwintig jaar, maar heeft met Freaky Age wel al vier albums op de teller. De laatste, ‘Inner Stranger’ herbergde met All For Nothing al een single en die kreeg er deze week met Waste No Tears een broertje bij. Die laat een ongewoon, meer ingetogen kantje van Freaky Age horen, maar zwelt ook af en toe aan. De dynamische track werd geschreven door Crabbe en bassist Wouter Van den Bossche, die tijdens liveshows ook wel eens de gitaar overneemt van Mathias Declerq.

Ivy Falls

De band rond Fien Deman staat op 5 december in Trefpunt, Gent om de nieuwe ep ‘Mean Girls’ voor te stellen. Daarop staat achteraan de track Gold en deze werd deze week vrijgegeven. Het is weer een typische Ivy Falls-track geworden waarop de vallende bladeren automatisch wat zwoeler gaan wiegen op hun weg naar de aarde toe. Trui Amerlinck (Tsar B), Xavier De Clercq (Sleepers’ Reign) en Simon Raman (Steiger) zorgen voor de smaakvolle omkadering Demans stem doet de rest. Laat je verleiden door Gold:

Walther

Ook uit Gent, en gegroeid uit het soloproject van Hannes Walther Cuyvers is het fijne viertal Walther. De wat folky sound van nieuwe single Wall Of Chance wordt mooi ingekleurd met akoestische en elektrische gitaar, piano, schuifeldende bas en drums en bloedstollend mooie harmoniezang. Fuck fijn stof en laat dat haardvuur maar knetteren met Walther door je speakers en geniet ondertussen van de mooie geanimeerde video.

UMM

UMM was deze zomer al te bewonderen op o.a. Absolutely Free Festival en Boomtown en had eerder met Papercut al een single. Nu is er This Day, een uit uiterst fijn kantwerk opgetrokken nummer ondanks het feit dat UMM uit vijf muzikanten bestaat.  De track roept beelden op van zomerluchten waarin rafelige wolkenslierten stilaan verdrongen worden door cumuluswolken en doet dromen van de geur na een verfrissende zomerregen.Is het echt alweer midden november?

12 november 2017
Marc Alenus