Illuminine - Catch The Night In Marble

Illuminine - Catch The Night In Marble

Kevin Imbrechts heeft duidelijk iets met marmer.

Na Eunoia's Theme licht Illuminine een tweede tipje van de sluier van '#4' op, het vierde studioalbum van de band. Die plaat komt uit op 20 oktober op het gloednieuwe label Blue Marble en bevat een aantal samenwerkingen waaronder ook eentje met Marble Sounds.

De tweede single en ook de tweede track van de plaat heet Catch The Night In Marble. Opnieuw marmer dus, al zijn het niet Imbrechts' eigen woorden, want in het nummer zingt hij: "Catch the night in marble / the poet said to me / It represents your big escape."

Welke dichter hem deze raad gaf, komen we niet te weten. Misschien heeft hij het wel over Vincent Coomans, die eveneens te horen is op de track, al is Imbrechts zelf ook een kunstenaar met woorden. Zo zijn de eerste woorden van deze parel: "We were running in the sand / the waves wove at us / they thrust the summersault / 'till we felt the gentle buzz."

Het nummer lijkt te gaan over een nachtelijk partijtje skinnydipping, maar meer nog over het overwinnen van onzekerheden en schaamte. Dat komt ook tot uiting in de muziek. De noten worden voorzichtig neergelegd door een akoestische gitaar op een dekentje van zachte elektronische golven en de zang is teder en subtiel. Fans van Angelo De Augustine, de vroege Bon Iver en Sufjan Stevens zullen zich zonder twijfel graag verliezen in dit nummer. Wij ook dus.

9 september 2023
Marc Alenus