Herbakkersfestival regeert in Eeklo

Voorbeschouwing

Herbakkersfestival regeert in Eeklo

De dertiende editie van het Herbakkersfestival, een organisatie van Muziekclub N9 en vzw Bakfiets met de steun van Stad Eeklo,biedt dit weekend bakken geniale bands en muzikanten op de nieuwe festivalsite aan de Blokhutten. 

Het Herbakkersfestival start vanavond traditioneel met metal. Headliner Grave staat al sinds eind de jaren tachtig garant voor een retestrak potje vette no-nonsense death metal. Ook God Dethroned verspreidt al bijna dertig jaar melodische deathmetal over deze aardbol. Lokaal talent Reject The Sickness opent de avond met melodische deathmetal en deaththrash.

Op zaterdag gaat het er iets luchtiger aan toe. Ertebrekers - aka Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Jefferson - brengen funky, groovy en zomerse songs. Delv!s zorgt voor aanstekelijke en soulvolle funkpop met invloeden van hiphop en rock. Het Gentse Uberdope - één van de vaandeldragers binnen de Belgische hiphopscene - houdt van grappen, maar is ook niet vies van maatschappijkritiek. Opener Camel's Drop brengt generatie-overschrijdende, eigentijdse reggae met een knipoog naar roots en dub.

De Mens viert op zondag de zevenentwintigste verjaardag. De Nederlandstalige rockband rond Frank Vander linden is levendiger en energieker dan ooit en vuurt een rondje hits die tot het collectieve geheugen behoren op je af. Ook de jonge singer-songwriter Milo Meskens rijgt met zijn gitaarpop met folk- en bluesinvloeden de hitparadenoteringen aaneen. De muziek van Reena Riot klinkt nu eens kalm, dan weer woest en rücksichtlos. De jonge wolven van RAMAN. zorgen voor eerlijke rock -’n-roll met steeds een voet in de blues- en rootsgrond.

Alle info over het Herbakkersfestival vind je op www.herbakkersfestival.be. Je kan Herbakkersfestival ook volgen op FacebookInstagram en Twitter

16 augustus 2019
Patrick Blomme