Halehan - Atlantis ft. Lea Rue

Halehan - Atlantis ft. Lea Rue

Tedere zielen vinden elkaar in deze subtiele song.

Brusselaar Alexandre Lambrecht ken je beter als Halehan van singles als Soleil, Shades en The Dance Apart (om maar enkel de drie van dit jaar te noemen). Samen met zijn vroeger vriendinnetje van op de lagere school, Emma Lauwers (Lea Rue) brengt hij nu Atlantis, een tedere lovesong waaarop ook jazzgitarist Guillaume Vierset (Harvest Group, Guillaume Vierset trio) te horen is, alles in een productie van Tim de Fontaine (BRVT, Mannequins on 7th Street.

Het nummer gaat over een liefde die op de klippen loopt, maar is gebaseerd op Plato’s mythe van Atlantis, waarin Zeus de utopische, maar ook paradoxaal, hebzuchtige stad van Atlantis deed zinken omdat de Atlanten de goden wilden overtreffen. Het verhaal heeft volgens Halehan wel wat met vandaag te maken; onze voortdurende drive naar meer en sneller zou wel eens gelijkaardige klimatologische gevolgen kunnen hebben.

Je ziet het: “There’s more than meets the ear” en Bon Iver en Taylor Swift of Damien Rice en Lisa Hannigan zouden dit nummer niet beter kunnen brengen. Om maar te zeggen: dit is van internationale klasse.

1 juni 2021
Marc Alenus