Graeme James - The Fool

Graeme James - The Fool

Singer-songwriter Graeme James begon dit jaar met meteen op nieuwjaarsdag een nieuwe ep uit te brengen: ‘The Weight Of Many Winters’. Het was de tweede in een serie van vier seizoensgebonden ep’s en nu brengt hij alweer een single uit.

Graeme James is een Nieuw-Zeelandse singer-songwriter en eenmansband die in Nederland woont. En daar vindt hij dus blijkbaar heel wat inspiratie. Na ‘Old Storms In New Places’ (2020) en ‘The Weight Of Many Winters’ (2021) mogen we nog twee ep’s verwachten.

Eerste single uit de volgende ep is The Fool en daarmee wekt hij al een gevoel van lente op. Buiten steken al een paar krokussen het kopje boven de grond en ja hoor, daar zijn dus ook de eerste muzikale lentekriebels. Maar van ons mag het, zeker als het beetje kolder in de kop op zo’n mooie, warme manier verklankt wordt.

Ook nu weer speelde James alle instrumenten zoals banjo, gitaar, contrabas, viool en folkviool zelf in, maar op vocaal vlak krijgt hij dit keer ondersteuning van vrouwlief Zoe Crehan. Dat is overigens niet voor het eerst, ook op de vorige ep was ze allomtegenwoordig. Wie er verantwoordelijk is voor de mooie koperblazerklanken weten we niet, maar ze zijn alleszins de kers op de taart.

James: "The Fool is a song about the love you don't see coming. It is about being surprised by joy in a time of deep despair. The first single from my upcoming Spring EP ‘A Sea Of Infinite Possibilities’ explores themes of renewal, resurrection and new life springing forth from the depths of Winter."

7 februari 2021
Marc Alenus