Gilles DRANG - Kettingen

Gilles DRANG - Kettingen

Gilles DRANG wil alle ketens afwerpen.

Gilles DRANG is het soloproject van drummer Gilles Dhaenens. Met zelfgemaakte samples en repetitieve ritmes neemt hij je mee naar de vieze hoekjes van het dagelijkse leven. Dhaens zingt over de strijd die hij voert tegen zijn drang naar controle in nummers die hij tussen de soep en de patatten schreef de voorbije jaren. .

Als Gilles DRANG werkt hij aan een eerste album en daaruit is Kettingen de eerste single en de opvolger van het vorig jaar verschenen Wortel dat ook op de plaat zal belanden. Zijn Nederlandstalige techno-rock is een hedendaagse echo van Arbeid Adelt! en Specimen & The Rizikoos met invloeden uit shoegaze, post punk en de Madchester scene (Happy Mondays, Primal Scream).

DRANG speelt zelf drums, gitaar en piano. Zingen doet hij in zijn karakteristiek monotone praatstem. Om de hiaten in zijn kunde op te vullen, deed hij een beroep op heel wat gastmuzikanten. Op Kettingen levert bassist Karel Van Kemmel de lage tonen. Producer Daniel Guerrero vult aan waar nodig. Uwe Teichert (dEUS, Zita Swoon, Daan, Nick Cave, …) verzorgde de mastering van het album en dus ook van deze eerste single:

18 november 2020
Marc Alenus