Gilles DRANG - Impuls

Gilles DRANG - Impuls

Het is van den hond!

Nu artiesten geen wild leven kunnen leiden vol seks, drank en drugs, moet de inspiratie van elders komen. Van de banaliteit van het gewone leven bijvoorbeeld. Of waarom niet van Juliette, een kruising tussen een Jack Russel en een “Schipperke’? Dat vond ook Gill Dhaenes aka Gilles DRANG. Toen hij op een typisch saaie Belgische ochtend Juliette zich nukkig en gedreven door impulsen zag gedragen, leidde dat tot Impuls, een nummer dat hij in elkaar knutselde met zelfgemaakte samples en repetitieve ritmes.

Het resultaat klinkt alsof Aroma Di Amora of Arbeid Adelt een nachtje zijn doorgezakt in Manchester en een overdosis Happy Mondays en Primal Scream over zich heen kregen, maar ook een scheutje shoegaze en postpunk zoals ook al te horen was op eerdere singles Kettingen en Wortel.

De videoclip gaat terug naar Juliettes ontstaansreden. Ze werd gekweekt om ongedierte op binnenvaartschepen te kielhalen. Tijdens de kantooruren is Gilles Drang zelf werkzaam als vertegenwoordiger voor een bedrijf dat hijsmateriaal verhuurt. Het leeuwendeel van zijn klanten bevindt zich in de havens van Antwerpen en Gent. Via de clip toont hij de omvang, de schoonheid, maar vooral de bevreemding van de zware industrie op die plaatsen. Daarenboven plaatst hij een kritische noot bij de snel verouderende petrochemische installaties en zet hij die af tegen duurzame, groene energiebronnen zoals windmolens.

28 maart 2021
Marc Alenus