Galine - Slow Motion

Galine - Slow Motion

De nieuwe single van deze Kortrijkse dendert lekker voort ondanks de titel.

Vorig jaar bracht Galine de ep 'Lilith' uit. De singles Woman en Team uit die ep vielen niet enkel bij ons in de smaak, ze waren ook regelmatig op de radio te horen. De Kortrijkse heeft dan ook een stem, die meteen raakt, en ze weet telkens de juiste mensen rond zich te verzamelen. Zo werkte ze voor 'Lilith' samen met Daan Schepers (Eefje de Visser, Bazart). Voor het eerste volwaardige album ging ze dan weer in zee met producer Koen Gisen (Meskerem Mees, An Pierlé, The Bony King Of Nowhere,...).

Samen zochten ze naar een meer organische stijl en een warme sound om haar songwriting nog te verrijken. Het eerste resultaat daarvan is deze single, waarin ze je meeneemt naar de highs en lows van emoties waarbij hypersensitiviteit wordt omarmd als een bron van kracht en begrip.Het is een emotioneel manifest dat ons aanmoedigt om onze angsten te omarmen, hypersensitiviteit te omvatten en emoties te ervaren op een manier die ons in staat stelt ze beter te begrijpen.

Ondersteund door topmuzikanten als Esther Coorevits (Jan Verstraeten), Wouter Vandersyppe (I Will, I Swear), Sven Sabbe (Momoyo) en Thomas Van Caeneghem brengt ze een warme popsingle waarin de drums en bas duidelijk de motor zijn en zachte elektronische elementen en strijkers de stem van de zangeres op een luchtiger bedje leggen.

In de clip van regisseur Lilas Muamba krijgen we een idee van hoe sterk alle emoties binnenkomen bij Galine. Telkens wordt ze een felgekleurde kamer ingetrokken door vier dansers en wordt ze overweldigd. Wanneer ze een prikkelarme omgeving betreedt, zie je haar ontspannen. Pas helemaal op het eind lijkt ze ook in haar sas in de gekleurde kamer. Of is het allemaal maar een droom? Ontdek het hier.

Galine live zien? Dat kan:

7/10/23 Bright Lights, Handelbeurs, Gent
17/10/23 Bar Broos, Gent
25/10/23 Farrm, Hasselt

29 september 2023
Marc Alenus