Galine - Cake For Diner

Galine - Cake For Diner

Geen elektronica meer zoals op de ep 'Lilith' voor Galine Kuyvenhoven.

Met Cake For Dinner is Galine al toe aan de derde single uit het debuutalbum. Op de plaat zal dit lied de plaat afsluiten en net zoals vorige single Wish I Could gaat het over teleurstelling. Verschil daarbij is dat de vorige teleurstelling te maken had met het niet kunnen voldoen aan andermans verwachtingen, terwijl het nu eerder gaat over desillusies. Ook herinneringen aan de kindertijd en foute verwachtingen komen ditmaal om de hoek kijken.

Muzikaal werkt ze voor het debuut samen met producer Koen Gisen, die op deze track te horen is op alt-klarinet. Op deze track is niet enkel Galines stem en toetsenspel te horen, Thomas Van Caeneghem speelt gitaar en het slot werd ingespeeld door Galine en An Pierlé op alt-blokfluit.

Visueel werd ze geïnspireerd door 'Matilda', haar favoriete kinderfilm van Danny DeVito uit 1996, waarin een personage genaamd Bruce gedwongen wordt om een hele chocoladetaart op te eten als straf voor het stelen van een stukje cake. Ze meet zich een Pierrot-clownachtige look aan om te refereren naar “het doen alsof”, terwijl ze aan een tafel zit die artieste Fae Felis decoreerde als een dionysisch feest.

10 september 2024
Marc Alenus