Float Fall

Achtergrond

Float Fall dat is Rozanne Descheemaeker en Ruben Lefever. Ze brengen minimaal gearrangeerde fluisterpop en -electronica met een maximum aan effect. De bronzen medaille winnaars van Humo’s Rock Rally brachten onlangs met Someday hun debuutsingle uit.

Float Fall



Hun muziek is ingetogen, tweestemmige en het duo gebruikt daarvoor een niet-alledaags instrumentarium. Het is echter in de eerste plaats prachtig gearrangeerde muziek waarop het rustig wegzinken is. De stem van Rozanne Descheemaeker klinkt puur en matcht perfect met de hese klankkleur van Ruben Lefever.

Ze geven zelf toe dat het lang geduurd heeft vooraleer ze deze single uitbrachten. Ze wilden hem, ondanks het feit dat hij al gespeeld is tijdens de Rock Rally, pas uitbrengen als hij naar hun aanvoelen volledig af was. Na de Rock Rally hebben ze de song nog herwerkt samen met producer Justin Gerrish (o.a. ook bekend van Vampire Weekend en The Strokes).

Het nummer klinkt heel sprookjesachtige en zweverig, maar weet toch voldoende spanning in het arrangement te steken om je als luisteraar toch steeds bij de les te houden. De sfeer past perfect bij het lenteweer dat achterwege blijft. Ook de videoclip bij het nummer is een pareltje en geeft perfect het gevoel en de sfeer van het nummer weer.

Op een ep of Album is nog het nog even wachten. Een datum willen ze er niet op vastpinnen, maar wat ze met Someday laten horen is alvast een voorproever voor wat volgt.

Someday verschijnt alvast op een speciale 7-inch, samen met het nummer Snow, speciaal voor Record Store Day op zaterdag 20 april én, niet onbelangrijk: was ook Track Of The Day bij het invloedrijke Q-magazine.

11 april 2013
Patrick Blomme