Fence - Julia

Fence - Julia

U hoorde vast nog nooit een nummer over een dame die op hoge hakken een riviertje moet oversteken. U maakt zelf maar uit wat dat voor u kan betekenen.

De Limburgse band Fence bestaat ondertussen al meer dan vijfentwintig jaar en in die periode bracht de band vijf albums, drie ep's en een hoop singles uit. Het begon allemaal een beetje te bollen na de Rock Rally van 1998, waarin de band tweede werd na het intussen al ter ziele gegane Das Pop.

Een heftige periode met een paar honderd optredens volgde, waarna de band in 2006 een broodnodige break nam om in 2012 in vol ornaat terug te keren met het album ‘FENCE’ - een schot in de roos zo bleek achteraf. In 2016 verscheen ‘The Winding’, en nu is er dus het zesde album, met de welluidende titel ‘Hazy Mist Of Rock’.

De plaat verschijnt op 1 juli, maar de eerste single Julia wordt bij deze alvast gelanceerd als voorloper. Julia geeft u een goed idee van waar de band tegenwoordig voor staat: een mix van de meerstemmige slacker-rock van in de beginjaren en de uitgekiende groove-pop van de laatste twee platen. Het nummer begint funky en en lichtvoetig, maar eindigt na minder dan twee minuten met een apotheose van rammelende rockgitaren.

Op 2 en 18 juni organiseert label FONS Records een labelnight, achtereenvolgens in Muziekodroom en Trix. Uiteraard wordt de nieuwe Fence daar voorgesteld.

27 mei 2022
Marc Alenus