Fake Indians - Cheyenne

Fake Indians - Cheyenne

Fake Indians heeft de pest aan werken, maar komt toch met een debuutplaat.

De psychedelische noiserock slackers Fake Indians hangen al enkele jaren rond in de internationale underground scene waar ze – telkens de vredespijp uitgerookt was – geregeld gensters sloegen met hun gedetunede gitaren, basisgitaar, geflipte visuals, roze drums en bij het grof huisvuil gevonden Casios.

Na jaren porren, verschijnt op 29 februari 2020 hun debuutplaat 'THE PEST' op vinyl, tape en digitaal bij FONS Records en Gazer Tapes. Eigenlijk een soort best of van de voorgaande lo-fi demos. Maar dan beter gespeeld, beter opgenomen, beter gemixt en beter gemasterd.

Eerste single Cheyenne herinnert aan de periode toen Studio Brussel nog een rockzender was, het flanellen houthakkershemd van Kurt Cobain nog geen lelijke bloedplekken vertoonde en niet alle grieten uit het middelbaar zich in goedkope eenheidsworst uit de Primark hulden.

De gitaren schuren; de drummer gaat onvermoeibaar verder achter zijn lange haar; de feedback trekt repen uit het behang en de zang striemen op je hart. Denk aan The Lemonheads voor het grote succes, Dinosaur Jr. of Grant Lee Buffalo ten tijde van ‘Fuzzy’ en je ziet het kiekje. Of luister gewoon:

De release show van ‘The Pest’ vindt plaats in Het Bos te Antwerpen op vrijdag 13 maart. Een gegarandeerd knalfeest waar naast Fake Indians ook hun favoriete bands en een dj komen spelen.

20 januari 2020
Marc Alenus