Eyemèr - Dear Child In Me

Eyemèr - Dear Child In Me

Arlo Devreese schrijft een brief naar zichzelf. Wat zou je tegen je jongere zelf zeggen als je hen een brief kon schrijven?

Net iets meer dan een jaar geleden vertelde Eyemèr over de transitie op de prachtige ep 'Transition Town'. Op nieuwe single Dear Child In Me gaat de artiest nog verder terug. Dear Child In Me is een nummer waarin de indiefolk-singer-songwriter liefde stuurt naar hun innerlijke kind. De single gaat over omgaan met pestkoppen en opgroeien als iemand die nergens echt bij hoort. 

Het hoofdthema is echter de worsteling met misgendering die Arlo Devreese als transgender persoon dagelijks ervaart. "I don't mind if you don't try / I'll always try anyway / But I can't lie, in my mind I change the words you say", zijn de duidelijke woorden aan al wie het moeilijk heeft om hun strijd te begrijpen.

Eyemèr kruipt nog maar eens op de barricades om te strijden voor begrip en aanvaarding van transgenders, maar doet dit met tederheid en liefde. Dat blijkt ook uit de prachtige, geanimeerde lyricvideo die de muziek en woorden nog kracht bij zet. Bekijk hem hieronder.

Dear Child In Me zal in mei gespeeld worden in het Belgische tv-programma 'Iedereen Beroemd', in een gesprek over Eyemèrs kindertijd.

30 april 2023
Marc Alenus