Exit Poll: Kids In The Waiting Room -

Exit Poll: Kids In The Waiting Room -

Kids In The Waiting Room komt naar buiten met eerste ep.

In april van dit jaar brachten we al de single Parts van Kids In The Waiting Room, de band van Thomas Van Caeneghem. Deze mag ook de eerste ep van het gezelschap openen. Dat is een erg goede zaak, want de onheilspellend klinkende track, zuigt je meteen de plaat in.

In Basement, de tweede single die tegelijk met deze ep uitkomt, maakt de band minder gebruik van de vocoder, maar toch is het unheimische gevoel er amper minder om, zeker wanneer de synths de grond onder je voeten week maken. De clip, waarin beelden zijn verwerkt uit de film ‘Till the Clouds Roll By’ uit 1946, verhoogt nog het bevreemdende effect met muziek en tekst.

All Over klinkt nog iets organischer, mede door het gebruik van xylofoon en klarinet, maar weer is de tekst cryptisch genoeg om zelf het verhaal te moeten verzinnen. “Just because it’s all written on your face, doesn’t mean it’s ever really clear,” zingt Van Caeneghem toepasselijk.

De meest herfstige song op de plaat is zonder twijfel het druilerige City Song, terwijl het daarop volgende K I T W R de meest zomerse is, met een dartele xylofoon in de hoofdrol. En toch is in beide gevallen de tekst weer lekker duister. In het eerste eten alligators uit het riool losers met een laptop en in het tweede zit de duivel in de ogen van een bang meisje. Zitten we in een Tim Burton film of zo?

Op welk schab we Kids In The Waiting Room moeten leggen, weten we nog niet, maar het is ergens tussen Sufjan Stevens; S. Carey en Bon Iver. Misschien dat de show op 12 oktober in de Gentse Handelsbeurs klaarheid schept.

10 oktober 2019
Marc Alenus