Equinox, The Peacekeeper - The Urge To Kill

Equinox, The Peacekeeper - The Urge To Kill

We hebben hem gemist, Wouter Buyst, en nu we deze single horen, blijkt pas hoezeer.

Onder de magische naam Equinox, The Peacekeeper maakte Wouter Buyst eerder al muziek. Zo'n tien jaar geleden scheerde 'Birdsongs On The Wasteland' hoge toppen. Tenminste, bij de critici, die de superlatieven niet spaarden voor de plaat. Maar het succes bleef uit en het project bleef steken in de marge. Buyst liet het niet aan het hart komen, trok de wijde wereld in en werkte in een vluchtelingencentrum op de Canarische eilanden. 

Maar nu keerde hij terug naar deze koude en kille regionen en is hij duidelijk vastberaden om op ieders aangezicht een brede glimlach te toveren. Als dat echt de bedoeling is van de nieuwe single met de onrustwekkende titel The Urge To Kill, dan is dat opzet alvast goed gelukt. Want de in folk gedrenkte song kookt over van de humor en de bijhorende video (van de kundige hand van Thomas Ortegat van humannaturevideos) maakt het helemaal af. En dan hebben we het nog niet eens over "the urge" om mee te zingen, die wij steeds weer bij het refrein voelen. Altijd een goed teken, toch?

En o ja: Patrick - irritation: not being able to listen to this song often enough. Wij hebben het ding intussen al drie keer bekeken en elke keer glinsteren onze oogjes. Nu die van u nog. 

18 april 2023
Patrick Van Gestel