#EnjoyDivision - Warmdusher - Blood Load (2019)

#EnjoyDivision - Warmdusher - Blood Load (2019)

De oerkracht van Joy Division! Slechts twee echte studioplaten en goed veertig jaar later zijn ze nog steeds de standaard, de lat waaraan andere potentiële classics worden afgemeten. We gaan een weekje tonen dat de Manchester Fab Four nog steeds gloeiendhot zijn. Veel groepen van vandaag zijn nog steeds zwaar schatplichtig aan Joy Division en maken daar ook absoluut geen geheim van.

Warmdusher. Het klinkt als een Duitse sanitairfabrikant of een krautrockformatie uit Essen, maar het is wel degelijk de Londense groep, aangevoerd door Clams Baker Jr., steevast getooid met een forse Stetson cowboyhoed, samen met leden van het behoorlijk geschifte Fat White Family. Geen echt wavegezelschap as such, maar producent van een mix van funk, punk, hiphop, loungerock ingepakt in de nodige wave-elementen.

Iggy Pop is fan en verleende zijn medewerking aan derde plaat 'Tainted Lunch'. Blood Load had een bastaardkind kunnen zijn van Iggy (ten tijde van 'The Idiot') en Joy Division op de ritmiek van Isolation. Heerlijk donker en rauw, dus. Zoals wij zo graag horen.

 

2 januari 2021
Laurens Leurs