Elaine - Duinen

Elaine - Duinen

Een gitaarliedje met elektronische invloeden en synthesizers over volwassen worden en terug verlangen naar de zorgeloze kindertijd.

Met een prachtige, sfeervolle clip en een debuutnummer in de stijl van Eefje De Visser, Wende en aanverwanten wist Elaine meteen de aandacht naar zich toe te zuigen. Nu is de eenentwintigjarige Nederlandse die in Antwerpen woont en studeert er met haar tweede single, Duinen, een veel intimistischer nummer waarin de kabbelende gitaar de toon zet.

Na iets minder dan een minuut komt een klotsende beat opzetten, maar de toon blijft bedachtzaam, wat past bij de introspectieve tekst waarin de zangeres terugblikt op haar kindertijd waarin nog geen verantwoordelijkheden op haar frĂȘle schouders drukten, de voeten in het warme zand, de gedachten fladderend in de lucht als een vlieger aan een onzichtbaar touw.

Alweer een Nederlandstalige zangeres, horen we u zuchten. Jawel, maar er is nog plaats naast Maaike Ouboter, MEAU en andere Froukjes, zeker als ze zulke sterke nummers brengen als deze Elaine Hakkaart. Niet overtuigd? Luister dan zelf.

10 juni 2022
Marc Alenus