Donna Blue - Inbetween

Donna Blue - Inbetween

Donna Blue brengt nieuwe single en viel (even) de VS binnen.

U kwam op deze pagina’s al vaker de naam van de Nederlandse band Donna Blue tegen. Het duo leverde dan ook al enkele mooie singles en twee ep’s af. De derde ep ‘Inbetween’ verscheen in maart en we vestigen graag nogmaals de aandacht op dit duo, want de titeltrack van de ep klinkt als een heerlijke droom.

Inbetween probeert de sluimerende ruimte tussen slapen en wakker worden te vangen in muziek. Een plek waar vreemde dingen gebeuren. Het duo vertelt: “Allebei hebben we sinds de quarantaine startte meer intense dromen gehad. Een van die dromen werd de basis van de video voor Inbetween. En in een bepaald opzicht zou je de huidige tijd onder invloed van het corona-virus ook kunnen zien als eenzelfde soort tussenstaat als waar het nummer over gaat. We weten niet waar en wanneer we ons binnen deze periode bevinden en er zijn veel surrealistische dingen gebeurd. Het is nog maar de vraag of we onthouden wat we hebben geleerd als we straks weer ‘wakker’ worden…”

“Now the shadows feel like home,” zingt zangeres Danique van Kesteren terwijl haar partner en muze Bart van Dalen er heerlijke tapijtjes, dromerige gitaar rond weeft en bas en drum loom hun ogen uitwrijven. De bijbehorende video, door Donna Blue zelf gefilmd en ge-edit, volgt de logica van een droom. Zwevend tussen sereen en dreigend, zonder duidelijke plaats en tijd, onwetend wat waarheid is en wat je fantasie.

De release van de ep zou worden opgevolgd met een tour door de Verenigde Staten bestaande uit veertien shows, met optredens op SXSW in Austin en The New Colossus Festival in New York, en shows in steden als San Francisco en Los Angeles. Helaas werd deze tour afgebroken vanwege maatregelen tegen het coronavirus, waardoor ze alleen de shows in New York konden spelen. Daar konden ze gelukkig ook nog een sessie opnemen voor Paste Magazine:

18 juni 2020
Marc Alenus