Disorientations - Drift

Disorientations - Drift

Mocht je er nog aan twijfelen wat een geweldige zanger Niels Elsermans is, check dan deze nieuwe single van zijn band.

Nog geen jaar na de release van debuutalbum 'Memory Lanes' presenteert de Antwerpse postpunkband Disorientations niet alleen een nieuwe single, maar zowaar een nieuw geluid, waarbij zanger Elsermans bijna klinkt als een jonge Marc Almond of een herboren Adrian Borland. Dat mag je opvatten als een groot compliment, want zij waren toch twee van de beste zangers van de zwarte jaren tachtig.

Het is met krachtige vocale uithalen dat Drift begint vooraleer bassist Lukas Van Camp en drummer Tomas Serrien invallen. Na één minuut knalt de song dan echt uit de speakers met kille, metalige gitaren, holle drums en een pulserende bas, eigen aan het genre.

“Het lied verbeeldt de noodzaak om zorg te krijgen, als je zwaar in de problemen zit”, legt Elsermans uit. “Het gaat over het vinden van evenwicht in het zoeken naar hulp als iedereen om je heen kwetsbaar en verloren is.” Tegelijk straalt hij met zijn zang heel veel zelfvertrouwen uit, ook al klinkt het halfweg: "All I feel in here / A need to change my ways / Deal with the anxiety / And get out of this maze."

12 oktober 2023
Marc Alenus