DIRK. - No

DIRK. - No

Zeg maar ja tegen de nieuwe single.

Er is een tijd geweest dat DIRK. een unieke hattrick scoorde in 'De Afrekening', maar die lijkt voorbij. De band scoort dezer dagen beter in Nederland dan in eigen land. Idiot Paradise haalde bijvoorbeeld de toppositie in 'De Graadmeter' van Radio Pinguin, maar hier bougeerde er weinig, ook niet met Half Life. De band laat dit niet aan het hart komen. Ook Parijs zal worden ingenomen. Kijk maar naar de concertkalender.

Eén van de wapens, die de band daarvoor zal inzetten, is nieuwe single No, een nummer over toxic masculinity en graaierige alfamannetjes waarvoor Jelle Denturck en de zijnen deze bondige maar heldere boodschap in petto hebben: "No!" dus. Al deze macho's moeten sneuvelen onder een spervuur aan gitaarriffs. Weezer meets Foo Fighters. Nu nog een baard groeien, Jelle!

No is het derde nummer en de leadsingle uit ‘Idiot Paradise', het album dat op 3 maart uitkomt, met daarna een trits zinderende releaseshows in België (AB!), Nederland (R’dam, Breda, Maastricht) en Frankrijk (Parijs!) (info/tickets).

4 januari 2023
Marc Alenus