#DeKantenVanPascalDeweze - Shadowgraphic City - Greyhound Song (2003)

#DeKantenVanPascalDeweze - Shadowgraphic City - Greyhound Song (2003)

Een weekje inzoomen op een creatief multitalent. Van geboorte uit Asse en momenteel werkzaam vanuit Hoboken. Het zal u allicht niet onmiddellijk iets zeggen, maar de CEO van Studio Jezus is niemand minder dan Pascal Deweze, die in vele gedaanten (Metal Molly, Sukilove, Clo Clo, Chitlin’ Fooks, Broken Glass Heroes, Mitsoobishy Jacson, Gruppo di Pawlowski, Shadowgraphic City, ...) en in vele professies (muzikant, componist, producer, technieker, tuinier, ...) zijn melomane weg door het leven ploegt en daar ons inziens te weinig erkenning voor krijgt.

In de herst van 2003 vonden drie gelijkgestemde zielen elkaar voor een plaat en een bijhorende tournee doorheen de culturele centra van Vlaanderen. Zo passeerde het lucratieve trio ook Cultuurcentrum Achterolmen in Maaseik. Volgens de inrichters was er "maar honderdvijftig man" aanwezig, terwijl wij dat perfect vonden voor deze avond, want benevens de Shadowgraphic City-plaat, presenteerden Pascal Deweze, Carol Van Dyk en Mauro Pawlowski ook een hoogsteigen keuze aan covers, waarbij wij tot op vandaag nog altijd werden lam geslagen door de versie van A Case Of You van Joni Mitchell, die Mauro uit de snaren kneep, geflankeerd door de soberste en hoogst Spartaanse arrangementen van kompanen Carol en Pascal, waardoor de song nog meer de kracht van een fluwelen bokshandschoen hanteerde.

Maar hier dus de Greyhound Song van Shadowgraphic City, die ook op de herfstige avonden van 2003 de revue passeerde in menig theaterzaaltje in het Vlaamsche land. En het was schoon. En het was het niet-onlogische vervolgd op Chitlin' Fooks, dat andere project van Deweze en Van Dyk, dat hier eerder deze week al een beurt kreeg.

20 juni 2021
Laurens Leurs