Dead High Wire - Hide

Dead High Wire - Hide

Onderduiken met Dead High Wire.

Den Dodendraad is zoveel jaren na de oorlog nog altijd een begrip in de grensstreek tussen België en Nederland. In Mechelen kennen ze dat niet, maar ze hebben er wel Dead High Wire, een band die de gitaar- en basriffs opdiept uit een goed verborgen vat dat nog dateert uit de Koude Oorlog. Dat weten we al sinds debuutalbum ‘Pray For Us’ en dat is anno 2021 niet anders.

Nieuwe single Hide is een anthem voor een wereld die door allerlei spanningen dreigt in te storten. Bliksemende gitaren, jagen je meteen mee naar een donkere, maar veilige plek waar je kan schuilen tot het onheil overgewaaid is. Ondertussen vuurt Sacha Jennis daar de tekst af als een onheilsprofeet met de blik op oneindig, de armen ten hemel gespreid begeleid door het tromgeroffel van Davy Vandenbroecke.

Het nummer roept, zelfs in de studioversie, beelden op van een overvolle undergroundclub met zwetende, meebrullende mensen en bekertjes bier waarvan de inhoud eerder de weg vindt naar de vloer dan naar de dorstige keelgaten. Wanneer mogen we weer? Of is ook deze wereld voorgoed voorbij?

De single komt samen met een officiële videoclip van Casper De Geus en Robin De Cock die de sfeer van het nummer ademt. We zien acteur Matthias Van Der Goten in de veilige cocon van zijn caravan. In een duister bos heeft hij een vreemde ontmoeting waarbij hij een lichtgevende bol krijgt, een metafoor voor een voorbije wereld en een realiteit die er niet meer is.

Dead High Wire is ingepland op Sinner's Day.

1 maart 2021
Marc Alenus