De Havilland - Much That I Will Be Missing

De Havilland - Much That I Will Be Missing

"If I die when I’m in love / Would it make a difference? / Would it be tougher / If I’d die when I’m alone?" zijn woorden die ons alvast heel stil maakten.

Drie jaar geleden bracht De Havilland een smaakvolle eerste ep uit. Het leek het begin van nog meer moois, maar helaas… U kent het verhaal ondertussen.

Maar Rudolf Hecke zat niet stil. Hij schreef nieuwe teksten en zocht voor de muziek steun bij Pieter Van Dessel (Marble Sounds). Much That I Will Be Missing is de eerste van die songs die de band na de pandemie op de wereld loslaat. De track is een productie van Koen Renders (Buurman) en werd ingespeeld door zangeres Nathalie Van den Meutter, gitarist David Robbrecht en achtergrondzangeressen Lotte De peuter en Marilie Fonteyn.

“De song gaat over geweld en mededogen in liefde. Jezelf geweld aan doen om een blijvende betekenis toe te kennen aan het gevoel en de ontferming over het al dan niet slagen hierin. Een lied dat liefde met bekommerde hand onttroont”, vertelt schrijver Rudolf Van Hecke.

Qua sound nestelt De Havilland zich ergens tussen Rhye, Alice Phoebe Lou, Molly Burch en Cigarettes After Sex. Much That I Will Be Missing klinkt donker, maar ook warm en bevat een opvallend strijkersarrangement van Koen Renders en een refrein dat als honing in je oren loopt. Dit belooft voor het debtuutalbum dat later dit jaar volgt!

26 maart 2022
Marc Alenus