De gewaagde programmatie van Muziekclub De Zwerver

De gewaagde programmatie van Muziekclub De Zwerver

Muziekclub De Zwerver, ook nog één van de pijlers van Leffingeleuren, heeft mooie vooruitzichten voor de muzikale meerwaardezoeker aan het einde van oktober en in november. Doe er je voordeel mee.

Gus Englehorn – Bat Eyes – 31 oktober

Als de namen van Daniel Johnston, Jeffrey Lewis of Mac Demarco vallen, zouden uw voelsprieten al recht moeten komen. En dat zijn maar enkele van de referenties die je hoort als het gaat over Gus Englehorn. In het voorjaar bracht hij nog 'Dungeon Master', zijn meest recente langspeler, uit. En het is die plaat, die hij hier komt voorstellen. Dat de man afkomstig is uit Alaska is misschien ook al een richtingaanwijzer, hoewel dat nog steeds weinig zegt.

Bat Eyes is dan weer een Belgisch kwartet, dat in september een eerste plaat op de wereld zette. De band rond Koen Wijnant (ex-Arquettes) heeft het voor ninetiesrock met net dat snuifje extra. Op deze website kon u onder meer Nothing Here en Forever Wasted tussen de #InlandseMaatjes zien (en horen) zwemmen.

The Sadies – The Hanging Stars – 4 november

Intussen draaien The Sadies al ruim een kwart eeuw mee en nog steeds blijven ze platen uitbrengen, die de moeite zijn. Daar kon het verscheiden van zanger-gitarist Dallas Good niks aan veranderen. De laatste release, 'Colder Streams' wordt trouwens beschouwd als één van de beste platen, die de band maakte en de band vond het dan ook niet meer dan normaal dat ze de tour zouden aanvatten. Laaf je aan het summum van de garage-countryrock en kom gelouterd buiten.

Aan deze kant van het kanaal zijn The Hanging Stars nog nobele onbekenden, maar ze vulden intussen al wel vier platen met een soort folk, gelardeerd met een soort van sixties-Americana, dat naar meer smaakt.

Neal Francis – 9 november

Allen Toussaint is de naam die vaak valt, als de muziek van Neal Francis beschreven dient te worden, hetgeen verklaard wordt door de New Orleans funky blues, die er vanaf straalt. Maar er zit nog meer in. Van achter de piano weet hij je mee te slepen, terug naar de jaren zeventig, toen alles nog kon en mocht. En als je niet oplet, draag je voor je het zelf weet, ook fleurige hemdjes en olifantenpijpenbroeken.

The Mary Wallopers – 20 november

Ierse folk, Jim, but more or less as we know it. Populair geworden tijdens de covid-lockdowns, toen ze livestreamden van thuis uit. Ontstaan uit de punk, maar dus teruggekeerd naar de Ierse roots en ook niet vies van een traditional of een politieke sneer meer of minder, komen The Mary Wallopers nu het vasteland veroveren. En in ons land zal het zelfs de eerste keer zijn dat ze voet aan wal zetten. De ideale gelegenheid om dus mee geschiedenis te schrijven.

Een gewaagde programmatie is Muziekclub De Zwerver met andere woorden niet vreemd. En dat willen ze graag onderstrepen door #GRATISTICKETS voor al deze concerten weg te geven. Stuur een e-mail naar win@damusic.be met als onderwerp “NAAM ACT @ DE ZWERVER” en je maakt veel kans op één van de duotickets.

26 oktober 2022
Patrick Van Gestel