Bat Eyes - Forever Wasted

Bat Eyes - Forever Wasted

De band van Koen Wijnant kondigt een titelloos debuutalbum aan.

Met nieuwe single Forever Wasted - de vierde al - kondigt Bat Eyes Brand een volwaardige plaat aan die op 16 september verschijnt via [PIAS]. Het viertal knoopt opnieuw aan bij het gouden tijdperk van de indierock met deze lekker zomerse track waarin een lekkere popmelodie bedolven wordt onder rammelende gitaren, bonkende drums en noise. Het is weer een perfect voorbeeldje van waartoe het viertal in staat is.

Ook de frontman is tevreden met het resultaat zo blijkt. “Ik weet niet meer waar of wanneer ik dit precies heb geschreven, maar ik herinner me wel dat het snel en gemakkelijk ging”, lacht Koen, “ik had het hele ding - coupletten, refrein, songteksten - in ongeveer 10 minuten. We hoefden niet veel te sleutelen toen we het opnamen. Wat je hoort is waarschijnlijk de eerste of tweede take. Geen klachten over deze pup.”

In het totaal zal de debuutplaat tien van deze knuffelbare stekeldiertjes bevatten. Fans van The Posies, Nada Surf, Big Star, Teenage Fanclub zullen geheid te spotten zijn met deze plaat op de auto-installatie met de raampjes open.

16 juni 2022
Marc Alenus