De Beren Gieren - A Funny Discovery

De Beren Gieren - A Funny Discovery

‘Less Is Endless’, het nieuwe full album van de Beren Gieren, dat er weldra aankomt, is een ode aan een universum dat wemelt van leven. Het is een zoektocht naar open routes waar ideeën kunnen ontstaan en evolueren. Getuige daarvan de eerste single.

De cultivatie van het onvoltooide leidt tot actieve creativiteit. Het ontbrekende puzzelstukje spreekt meer tot de verbeelding dan het perfect afgewerkt geheel, aldus de perstekst en eerste single (en opener van de plaat) A Funny Discovery laat horen wat daarmee bedoelt wordt.

Fans van De Beren Gieren zullen niet meer verrast opkijken want ‘Less Is Endless’ ligt in het verlengde van het vorige album ‘Dug Out Skyscrapers’. En zo voelt ook de eerste single, ondanks alle verrassende wendingen, niet aan als een compleet nieuwe ontdekking.

Dat is echter geen bezwaar, want Fulco Ottovanger, Lieven Van Pée en Simon Seghers blijven samen de meest avontuurlijke band van de Benelux vormen. En de productie van Dijf Sanders en Frederik Segers zorgt voor een fris geluid. Hun creatieve aanvulling bij het trio’s hechte samenspel stond garant voor een innovatief, maar ook toegankelijk album dat klinkt als geen ander.

26 november 2020
Marc Alenus