#daPremière - Vis à Vis - Ocean

#daPremière - Vis à Vis - Ocean

De Brusselse band bestaat intussen bijna een jaar en stelt de nieuwe single voor.

In aanloop naar de ep ‘Blue Whale’, die uitkomt op 16 september, brengt Vis à Vis Ocean uit. In deze song toont Chloë Nols haar psychedelische kijk op de wereld. Meer concreet op een break-up. Het toppunt van iedere desillusie is dat alles omgekeerd blijkt: de bomen zijn blauw, de oceaan is groen. Hij is de vurige zon, zij is de zee. Passen die twee dingen mooi samen of "raken" ze elkaar eigenlijk net niet?

Na de prachtige, rustige laatavondsong Cassandra en het gejaagde Black Panther, komt Ocean met subtiele, maar aanstekelijke dancebeats en een oorwurm van een refrein. De cadans doet de luisteraar meteen meewiegen. Net als Fortress weet Vis à Vis stijl te koppelen aan dansbaarheid. In een tijd waarin de gitaar terug opgang maakt, houden deze twee inlandse bands het synthpopvaandel hoog.

De live band bestaat uit Tim Caramin (Glints, 2 Times Nothing), Kobe Dupont (Geppetto & The Whales), Lenny Steigerwald (Aligaga) en Arnaud Guichard (Serendip Quartet). Samen met frontvrouw Chloë Nols stellen ze ‘Blue Whale’ voor op 19 september in de Botanique. 

9 september 2021
Marc Alenus