Coyote - Neverland

Coyote - Neverland

"Please hear me", smeekt deze jonge singer-songwriter.

En reken maar dat we haar gehoord hebben! Coyote debuteert dan wel met dit nummer en het liedje is breekbaar als spinrag, maar ze weet moeiteloos de aandacht vast te houden met die lichthese stem en de combinatie van schurende elektronica en akoestische gitaar.

Producer K L A N K M A N (Sam Pieter Janssens), die eerder al verantwoordelijk was voor de sound van o.a. Scaffolding, Katy Too en Driftwood, ontfermde zich ook over deze jonge singer-songwriter over wie een waas van mysterie hangt. Het enige wat we zeker weten, is dat haar voornaam Stien is en dat ze meerdere instrumenten bespeelt.

Neverland is het alllereerste liedje dat Stien schreef, opnam en nu uitbrengt. Het is een onvervalst slaapkamerliedje waarin de jonge artieste in haar hoofd laat kijken. Een aarzelende tokkel en dan de zin "I just wanna fall asleep and never wake up again", meer is er niet nodig om onze aandacht vast te nemen. Ook al ziet ze er op haar Instagramfoto's zorgeloos en vrij uit, toch wil ook iemand als zij soms ontsnappen aan de realiteit. En de manier waarop het nummer evolueert, is simpelweg geweldig.

"I wanna be a bird and fly high", klinkt het en deze single zou wel eens het begin kunnen zijn van een hoge vlucht van een nog heel prille carrière. Of hoe een onzeker waggelend eendje wel eens snel een statige zwaan zou kunnen worden.

23 juni 2023
Marc Alenus