Scaffoldingg - 'The Journey'

Scaffoldingg - 'The Journey'

Fran (17) en Jutta (19) Winters staan nog maar aan het begin van hun levensreis en muzikale trip, maar ze hebben wel al een eerste ep op het actief.

Vorig jaar dwarrelden hier Roadtripping en Tell Me binnen, twee singles waarop de zusjes Winters lieten horen hoe fantastisch ze samen klinken. Dat de samenwerking tussen zussen soms magische vormen aanneemt, toonden eerder al bands als Haim en First Aid Kit, maar Scaffoldingg bewijst dat we ook hen heel dicht bij betoverende samenzang kunnen vinden.

Met de bandnaam geven de twee zussen zelf al toe dat ze nog veel te leren hebben en dat ze het stapje voor stapje willen aanpakken, maar met Mona Lisa, de derde single uit de ep, bewezen ze dat die stapjes ook snel achter elkaar kunnen komen. De twee laten het allemaal zo gemakkelijk klinken en kwinkeleren op die single boven piano, orgel en gitaar uit alsof het niets is.

De sound ligt nog niet helemaal vast. Op Tell Me experimenteerden ze met enige elektronica, maar wij houden vooral van de pure versie van het duo, zoals te horen in Frozen Tears, waarop ze neigen naar Cocorosie, een band waarnaar we ook al verwezen in de recensie over het speelse Roadtripping, al laten ze zich hier enkel begeleiden op piano.

Maar we hebben nog niet gezegd dat deze ep ook geweldig opent met The Play en Buttercups. Vooral dat tweede nummer met de watervalletjes aan pianoklanken en harmoniezang gaat recht naar het hart. Het klinkt zo teder als de bloemblaadjes van een boterbloem, maar toch ook sterk door de hechte samenzang.

26 september 2022
Marc Alenus