Colour Plates - Watch And Wait

Colour Plates - Watch And Wait

Na vier jaar fluistert de Gentse band nog eens in ons oor.

In 2018 bracht Colour Plates een naamloze debuut-ep uit, de eerste vrucht aan de boom van Lieven Lammens, die hij plantte samen met Wouter Landuyt die er op zijn beurt Willem De Deygere bij haalde. De band groeide tot een vijftal met ook drummer Renaat Bourgeois en toetsenist Filip Huyghebaert er bij, maar het bleef wel vier jaar stil.

Tot de eerste warme dagen van 2022. Toen ontkiemde er een nieuwe single aan de boom. Watch And Wait heet die en het werd een typisch Duysterliedje waarmee de band mikt op liefhebbers van muziek à la Steve Gunn, Andy Shauf, Elliott Smith en Chad VanGaalen.

Het nummer heeft een enorme intensiteit ondanks de zachte klanken en de fluisterzang van Lammens, die wondermooie zinnen uit zijn strot wringt als: “The chimneys blow smoke like crawling snakes”, “Dino’s cry when they hit the brakes” (om het geluid van remmende treinen te beschrijven) en “It’s a five minute job to make them laugh like clowns.”

En dan is er die clip! Bestaande uit drieduizendvierhonderdenacht zelfgemaakte tekeningen! Wij kijken met ongeduld uit naar meer en kunnen bijna niet wachten op een volgende single van deze band, maar eerst luisteren we braaf naar het devies: Watch And Wait:

16 maart 2022
Marc Alenus