Colour Plates - Destroyed Guitars

Colour Plates - Destroyed Guitars

Deze track komt samen met de voorganger uit op 7” vinyl.

Dit voorjaar verraste de Gentse band Colour Plates met, wat ons betreft, een van de mooiste Belgische nummers van het jaar: Watch And Wait. Ook opvolger Destroyed Guitars mag er zijn, al mist het wel de fantastische, poëtische tekst van zijn voorganger. Misschien ook wel omdat het een donkerder nummer is.

Destroyed Guitars gaat over de minder mooie kanten van onszelf, die we verborgen houden voor de buitenwereld. De schaduwkant... de persoon die je niet wil zijn, maar wel degelijk bent. Deze wordt in de song opgevoerd als personage: een innerlijke duivel als het ware, die z'n bestaansrecht vindt in onze onzekerheid, ons falen en onze woede... De song gaat ook over hoe we hem/haar enkel te slim af kunnen zijn door onszelf voortdurend bij te sturen en eindeloos te transformeren.

Frontman Lieven Lammens deed weer alles zelf. De opname gebeurde bij hem thuis en hij speelde alle instrumenten in. Ondertussen maakte de band zich het nummer echter ook al eigen en hoe dat klinkt, zullen we binnenkort weten, want dan toont Colour Plates een live sessie opgenomen in studio Ledeberg.

13 juli 2022
Marc Alenus