Chantal Acda - Disappear

Chantal Acda - Disappear

Chantal Acda voelt zich low, maar ook weer niet.

Soms zou je gewoon willen verdwijnen. Zeker als je alles waar je je zorgen over maakt eens op een rijtje zet. Dat deed Chantal Acda en één en ander resulteerde in een song die schippert tussen ongeloof en opstandigheid aan de ene kant en hoop en feest aan de andere. Ze hoopt dat door corona de mensen zijn gaan begrijpen dat er niet veel nodig is om gelukkig te zijn.

Goede vrienden bijvoorbeeld, zijn belangrijker dan materiële zaken en dat bewijst Acda door voor de nieuwe single samen te werken met Mimi Parker en Alan Sparhawk van Low, artiesten die al meer dan twintig jaar deel uitmaken van haar muzikale pad en dezelfde mening zijn toegedaan als zij: less is more!

Toch klinkt Disappear alles behalve klein. Kan ook moeilijk natuurlijk met een duur van bijna zeven minuten en met negen muzikanten aan boord. Naast Acda, Parker en Sparhawk doet ook Acda’s band mee met Eric Thielemans op drums, Alan Gevaert op bas, Rodriguez Vangama op gitaar, Beatrijs de Klerck op viool en Madeena Dicko en Sylvie Nawasadio op zang.

Het resultaat is een doorwrochte, knap uitgewerkte song vol eerlijke emotie en virtuoos gemusiceer dat in de tweede, instrumentale helft van de song tot grote hoogten stijgt om dan helemaal aan het eind leeg te lopen als een ballon.

Na Wolfmother is dit de tweede single van nieuwe plaat ‘Saturday Moon’ die op 26 maart in de winkel ligt.

29 januari 2021
Marc Alenus