Cargo Mas - 5th Avenue

Cargo Mas - 5th Avenue

Het Belgische collectief wist opnieuw heel mooi volk te strikken voor de nieuwe single.

Cargo Mas komt met een mooie voorjaarssingle 5th Avenue. Dit collectief rond trompettist Sam Vloemans heeft niet anders dan rasmuzikanten in de rangen, die al eerder speelden met Lianne La Havas, Gabriel Rios, Zap Mama en Guru’s Jazzmatazz, maar voor deze single hebben ze wel een heel speciale gast weten te strikken. Cory Wong, gitarist van Vulfpeck speelt voor de allereerste keer mee op een single van een Belgische act.

Waarschijnlijk werd Wong verleid door voorgangers als Ida Nielsen (Prince), Fred Wesley (James Brown, Parliament), Joris Caluwaerts (STUFF.), Kobe Proesmans (The Colorist Orchestra), Bruno De Groote (dEUS) en Mike ‘Maz’ Maher (Snarky Puppy). Die tekenden allemaal present op  ‘Cargo Mas’ het vorige album van het collectief dat hen een pak streams opleverde in de VS, Canada en het VK.

In 1872 legde de Belg Edward De Smet asfalt in een deel van wat nu één van de duurste winkelstraten van New York is en daarover flaneert de band nu in de nieuwe, relaxte single waarin jazz, acid jazz, soul, funk en latin een even grote smeltkroes vormen als de Big Apple zelf. De video moest de band helaas opnemen in coronaproof omstandigheden, maar dat kan de muzikale pret niet drukken. Feelgoodplaatje van de dag, dit!

29 april 2021
Marc Alenus