Candle.Bags - WildWalder

Candle.Bags - WildWalder

Vorig jaar trok Candle.Bags al een aantal keren flink op, maar kwam uiteindelijk toch ook abrupt tot stilstand. U weet waarom.

Maar nu gaat het voor Inge Henrotay en haar mannen, Seppe Dausi en Robson Mangelschots, in rechte lijn naar dat langverwachte eerste album. Met WildWalder onderstreept Candle.Bags het eigenzinnige karakter dat singles als Schoubbie, No Monkeys en AEIOU al toonden.

En eigenlijk is de band al langer bezig. In 2015 verscheen een eerste ep en twee jaar later waren ze al eens onze vi.be van de maand. Deze muzikale wijn mocht dus rustig rijpen, ondanks de rusteloze aard van de band, die ook weer blijkt uit de bubbels, opgewekt door de energieke zang, de vettige riffs en diep grommende drumpartijen van WildWalder.

Maar er is ook een andere kant aan de band en die zit verstopt in de tekst. Inge Henrotay pleit daarin voor verwondering. Trek de natuur in en je zal zien: “Every corner holds a gift / When you seek, you will find / I know you’re not blind.” Net als zovelen mochten we dit opnieuw ontdekken tijdens de verschillende lockdowns. Er bleek plots te weinig natuur voor de vele wandelaars. Candle.Bags vat dit gevoel in deze opzwepende nieuwe track waarvoor de clip werd opgenomen in het bosje van Waltwilder in Bilzen.

We zijn nu al benieuwd naar de rest van het album, maar dat komt er pas aan rond de jaarwissel. Zangeres Inge Henrotay liet wel weten dat "de band vrijheid zocht in het schrijven van de nummers omdat corona hen al genoeg beperkte." Dat zou dus wel eens kunnen betekenen dat we enkele verrassingen mogen verwachten. Spannend!

Ook zo wild van WildWalder? Doe dan mee met de wedstrijd die de band lanceerde op de facebookpagina.

28 mei 2021
Marc Alenus