Première: Candlebags - Schoubbie

Première: Candlebags - Schoubbie

Grabbel eens in de koekjestrommel van Candlebags.

Vandaag deelde Candlebags, de band van Inge Henrotay, Seppe Dausi, Wout Rutten en Robson Mangelschots hun nieuwste single Schoubbi en net als de vorige, No Monkeys is het een erg energiek nummer waarop je onmogelijk stil kan staan.

Het viertal nodigde voor deze song Stien Carlier uit in de Deep Mine Studio van drummer Robson Mangelschots. Zij injecteerde Schoubbie met een flinke stoot seks met haar bariton sax, het instrument dat zij als geen ander beheerst en met zijn diepe klanken gevoelens in ons losmaakt die anders diep verborgen blijven.

Een videoclip is er nog niet. Daar wordt hard aan gewerkt en na die van No Monkeys zijn we daar erg benieuwd naar. Het wachten verzachten we door Schoubbie op volle kracht door onze speakers te jagen en met de ogen dicht ons helemaal over te geven aan de positieve vibes die het nummer verspreidt.

“I wanna see the light,” schreeuwt Inge ergens halverwege. Wij hebben het gevoel dat ze het al lang gezien heeft en kunnen alleen maar blij worden nu ze het met ons deelt. Wij op onze beurt laten jou met plezier als eerste mee genieten van deze alternatieve energiebron.

17 maart 2020
Marc Alenus