Boogie Beasts - Favorite Scene

Boogie Beasts - Favorite Scene

Deze Belgische bluesrockbeesten doen de thermometer springen op de nieuwe single.

Ja sire, er zijn nog Belgen. Of toch echt Belgische bands. Boogie Beasts bestaat immers uit twee Vlamingen en twee Walen. Eerder deelden we al single Bring It On. En nu is er met Favorite Scene een tweede hete track uit het aankomende derde album ‘Love Me Some’ (16 september).

Die plaat zal naast Bring It On en Favorite Scene nog acht nieuwe nummers bevatten plus de twee “corona-jaar-singles” Howl & Mine All Mine, waarbij Jim Diamond (The White Stripes, The Dirtbombs & The Sonics) aan de knoppen zat.

Toen de band begon aan Favorite Scene, hadden ze een soort The Rolling Stones-meet-Canned Heat-sfeertje in gedachten. De werktitel van de song werd dan ook zeer toepasselijk Rolling Heat. Het was een catchy riff van gitarist Patrick die de basis vormde. En al snel werd duidelijk dat daar een kopstem bij hoorde.

Maar zanger Jan slaagde er niet in om de juiste lyrics en melodie te vinden en dus liep de boel een beetje vast. Enkele maanden later, tijdens een residentie van de band in de GAM Studio in Waimes, besloot producer Koenraad het over een andere boeg te gooien. Hij kleedde het nummer helemaal uit tot een zeer dansbare groove met een ietwat Curtis Mayfield-achtige feel.

De zangmelodie volgde spontaan, maar op de lyrics bleef het wachten tot enkele dagen voor de finale opnames in Studio Jupiter in Tongeren. Als finishing touch haalde Koenraad de backing vocals van girl next door Rijkje Crommen er weer bij, en zo werd Rolling Heat uiteindelijk het sensuele Favorite Scene.

Dit zijn de jachtgronden voor Boogie Beasts de komende maanden:

31.07: Bluesnacht, Petershagen (D)
08.08: Jazz & Blues Festival, Gouvy (B)
14.08: Mañana Mañana, Laren (NL)
03.09: Blues Rules Festival, Crissier (CH)
14.10: Muziekodroom, Hasselt (B)
15.10: Le Delta, Namen (B)
16.10: De Djoelen, Oud-Turnhout (B)
13.11: Effenaar-Wilhelmina, Eindhoven (NL)
04.12: W:Halll, Brussel (B)
16.12: Botanique, Brussel (B), support voor Romano Nervoso
18.12: Zik-Zak, Itter (B)

19 juni 2021
Marc Alenus