Boogie Beasts - Bring It On

Boogie Beasts - Bring It On

Tijdens de #WeekVanDeBelgischeMuziek koos Cedric Maes (The Sore Losers) bij Radio Willy Boogie Beasts als 'Verse Vis'. De groep mocht op interview bij Wim Oosterlinck en speelde er twee van de oudere songs live: Howl (bijna 5000 views) en Mad (bijna 10.000 views).

Boogie Beasts is al lang geen onbekende meer in het wereldje van de rock. Net als The Sore Losers, vieren de heren dit jaar de tiende verjaardag. Vorig jaar beloofde een topjaar te worden....maar helaas: de drie supportshows voor Los Lobos (Het Depot, De Roma & Stadsschouwburg Brugge) werden verzet naar dit jaar en daarna opnieuw verschoven naar 2022.

Maar de band heeft er zin in en dat is te horen in nieuwe single Bring It On, een zompige bluesrocker die vorig jaar ontstond in de GAM Studio in Waimes. Daar verbleef de band een week lang in een bubbel van vijf: de band plus geluidsman-producer Koenraad Foesters.

De rest van het verhaal doet de band zelf: “Dag twee begon met een opwarmertje: een jam met een nieuwe baslijn als fond. Koenraad liet de band lopen, dus die vette riff stond gelukkig op tape. Toen we de jam op de laatste dag beluisterden, was het duidelijk dat hier veel meer in zat. Met een melodie en een bridge boetseerden we een ruwe structuur van de nieuwe song. De slidegitaar gaf het geheel ook nog eens een ZZ Top-achtige feel. Nice, zo wisten we toen al.

Tijdens de finale opnamesessies in Studio Jupiter, enkele weken later, kreeg Bring it On de definitieve vorm. De ooh oohs werden oorspronkelijk door Jan ingezongen, maar Koenraad was niet overtuigd. Vrouwelijke backings would do the trick, dacht hij. En dus riep onze producer de hulp in van Rijkje Crommen, letterlijk the girl next door. Hij kreeg gelijk."

18 februari 2021
Marc Alenus