Bobbi Lu - Zoo Interaction

Bobbi Lu - Zoo Interaction

Vanavond (27 september) is dit nummer haast integraal te horen in de laatste aflevering van de bejubelde Nederlands-Belgische tv-serie ‘De club’, die nu loopt op Amazon Prime en VRT1.

De Brits-Brugse Bobbi Lu maakte eerder dit jaar een goede beurt met de eerste twee singles, Metapwhore en Pretty Planet met airplay op de BBC, StuBru, Reverb Radio, Radio 1, 3FM KX, RTBF JAM en ook bij ons.

Een goede beurt maakte ze zeker ook op The Great Escape in Brighton, waar ze zich voor het eerst – met twee shows- toonde aan de internationale pers.Eerder speelde ze al het voorprogramma van Sylvie Kreusch, The Haunted Youth, Arsenal en Eefje De Visser en vestigde zo een steeds steviger live reputatie met de kenmerkende en opwindende synth- en pianodriven elektropop. 

Ook Zoo Interaction is weer zo'n typisch Bobbi Lu-nummer met intens gezongen lyrics boven ratelende en rommelende piano- en synthklanken. K. Flay en Bishop Briggs zijn internationale vergelijkingspunten, al zorgt de productie door Tobie Speleman en de kritische blik van Bobbi Lu zelf voor een eigen sound. Dit keer neemt Lu de overstimulatie en focus op eeuwige groei in onze consumptiemaatschappij op de korrel.

Bobbi Lu speelt in november op Fifty Lab, het almaar meer invloedrijke showcasefestival dat sinds vier jaar elk najaar in Brussel plaats vindt.

27 september 2023
Marc Alenus