Bobbi - L'Amour Ne Dure Qu'un Jour

Buurgluurder

Bobbi - L'Amour Ne Dure Qu'un Jour

De Nederlandse Margriet Planting is niet het eerste model dat een carroère uitbouwt in de muziekwereld, maar een Nederlandse die het in het Frans probeert... dat kunnen we ons niet herinneren. Zuderance, iemand?

Vijftig jaar nadat Serge Gainsbourg met 'Je t'aime Moi Non Plus' de hitlijsten bestormde neemt Bobbi  je mee in haar Franse dagdroom. Heel recent lanceerde ze haar tweede single L'Amour Ne Dure Qu'un Jour (Un Jour). Het is de opvolger van debuut single & videoclip Dans Mon Lit, die afgelopen zomer uit kwam. Dit werd gevierd met een release party in Club Bizz'Art te Parijs en een support show voor Nouvelle Vague in Amsterdam. Na dit succesvolle eerste optreden in een volle Q-Factory besloot Nouvelle Vague Bobbi mee te nemen op hun Nederlandse tour in oktober.

Bobbi is het alter ego van zangeres en internationaal model Margriet Planting uit Amsterdam. Ze maakte eerder furore  als zangeres en bassiste van Zazí. Met Zazi zag Margriet de wereld, met optredens van de Amerikaanse westkust en Canada to Cape Town en Sint Petersburg. Ook was de band te zien als support act van Charles Aznavour

Samen met producer Reyn Ouwehand (Vanessa Paradis, Benjamin Biolay) nam ze vervolgens haar Franstalige solo debuut album 'Un Jour' op. Daarbij werd ze ondersteund door de beste muzikanten in Parijs: Denis Benarrosh (Carla Bruni) op de drums, Nicolas Fiszman (Charles Aznavour, Julio Iglesias) op bass gitaar, Roman Bly op horns en het Quinetique String Quartet. En het mag gezegd: haar Frans is meer dan behoorlijk!

23 september 2019
Marc Alenus