Bellemont - No Antidote

Inlandse Maatjes

Bellemont - No Antidote

Bellemont is terug met een nieuwe single en werkte daarvoor samen met Pieter-Jan De Smet.

“Een spaarzaam, op de essentie gericht geluid dat soms kraakt maar net daarom des te meer écht raakt,” dat schreven wij twee jaar geleden over het  (dubbel)debuut album ‘Live or Lavish, The Jet Sessions’ van de Amerikaans/ Belgische band Bellemont. En niet alleen wij waren enthousiast, ook de collega’s struikelden over de superlatieven en debuutsingle Down to the Harbour haalde de playlist van Radio 1.

Nu is de band terug met een meeslepend duet met Pieter-Jan De Smet. No Antidote is de voorbode van nog meer nieuw werk dat volgend jaar zal verschijnen en als de eerste single destijds een succes was, dan moet het met dit Antidote zeker lukken.

De donkerte is terug van nooit weg geweest. Dreigende klokken luiden in de mist en Pieter-Jan Desmet klinkt bijna als Bowie op ‘Darkstar’. Als de twee “Burn your ships/ burn your bridges” zingen, moeten we ook onwillekeurig denken aan The Ship Song van Nick Cave. De toetsen van Bruno Beeckmans druipen als smeltende ijspegels en Tracee Westmorelands stem wint gaandeweg aan power samen met gitaar van Jack Bakker, de bas van Pieter Vreede en de drums van Joe Bacart.

Dit belooft voor 2020!

3 december 2019
Marc Alenus