Barnill Brothers - Carry Me Home

Barnill Brothers - Carry Me Home

Uitkijken naar het album van de Barnill Brothers met de nieuwe single.

We leerden de Barnill Brothers vorig jaar kennen in het voorprogramma van The Delines. Echte broers zijn het niet. De ene komt uit de Vlaamse polders en de andere van het Waalse platteland, maar Ruben Hillewaere en Barnabé Deliens, aka Ted & Charlie Barnill, delen een liefde voor Amerikaanse folk en singer-songwriters.

Ze maken dan ook muziek in die traditie, zoals je kan horen op hun ep ‘Paralel Lives’ uit 2017. Ook hun nieuwste single Carry My Home, die de voorbode is van het album ‘A Better Place’ (uit op 14 februari op Trad Records), is een voorbeeld van de magie die hun stemmen en eenvoudige, maar doeltreffende gitaararrangementen opwekt.

Carry Me Home vertelt het verhaal van een man uit de eenentwintigste eeuw die vast komt te zitten in een vicieuze cirkel van negatieve gedachten en onnodige druk. De song is geproducet door niemand minder dan Douglas Firs en het duo krijgt vocale steun van de Amerikaanse zangeres/ violiste Laura Cortese die ook haar instrument aan de kin zette. De mixing was in handen van Jan Chantrain (Balthazar, Gabriel Rios).

U merkt het aan de namen: dit is folk van de hoogste plank. Ontdek de eerste single hieronder:

12 januari 2020
Marc Alenus